Wie zijn wij

John de Bruin Speciaalzaak in Lisse

Ontstaan,

Vader en moeder de Bruin namen op 17 april 1957 Sigarenwinkel het Vierkant over.
Mevrouw de Bruin deed de winkel en meneer de Bruin had nog een bouwbedrijfje. In 1967 kregen mevrouw en meneer de Bruin het aanbod een ander pand, wat groter was, te kopen. Meneer Nico de Bruin wilde dat niet, maar kreeg zijn buurman zover dat andere pand over te nemen, zodat Nico, de buurman erbij kon nemen.
In 1968 volgde een grote verbouwing en ging ook Nico vol in de winkel, nu 3x zo groot, en verkocht zijn bouwbedrijfje.

Behalve tabak werd toen de hengelsport in het assortiment opgenomen, want van tabak alleen kon de schoorsteen maar half roken. Ook buskaarten en kranten kwamen in het assortiment. De voetbaltoto was inmiddels ook een service geworden. De Lotto kwam in het assortiment en eind jaren tachtig zocht de Staatsloterij een nieuw verkooppunt en ook de Staatsloten werden een nieuw belangrijk product.

Op enig moment in 1990 wilden het echtpaar de Bruin gaan denken aan hun pensioen. Dit was voor John de Bruin het moment om in “de zaak” te komen om hem ter zijner tijd over te gaan nemen. Vanwege het te vroeg overlijden van vader Nico werd al in 1993 de zaak geheel overgenomen en sindsdien is hij met zijn vrouw Caroline eigenaar van de Speciaalzaak.